otsakekuva

otsakekuva

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Valkoherukka-vaniljamuffinsit

[caption id="" align="aligncenter" width="470"] Valkoherukka-vanilja-muffinseja valkosuklaakuorrutteella[/caption]

Mukava yllätys uudessa pihassa oli pikkuiset valkoherukkapensaat. Olen pienestä pitäen ollut hulluna valkoherukoihin ja meilläkin kasvoi kotona puna- ja mustaherukoita, vadelmia ja karviaisia muttei niitä ihania valkoherukoita. Pensaat kyllä näyttävät niin pieniltä, etten suurta satoa odottanut, mutta oli niistä eilen keräämäni saalis positiivinen yllätys :D

[caption id="" align="aligncenter" width="470"] Pikkupensaiden korkeimamt oksat nojailevat ja kasvavat kalliota vasten[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="470"] Valkoherukoita[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="470"] Kokonainen pieni kipollinen![/caption]

Napostelen suurimman osan ihan paljaaltaan, mutta halusin myös leipoa marjoista jotain, tällä kertaa muffinseja!

[caption id="" align="aligncenter" width="585"] Muffinseja <3[/caption]

Valkoherukka-vaniljamuffinsit (12 kpl)

2 munaa

1 dl sokeria

1 dl vaniljakastiketta

1 dl margariinia

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1-2 dl valkoherukoita

Sekoita munat ja sokeri. Lisää vaniljakastike ja margariini ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Lisää lopuksi varovaisesti valkoherukat. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Itse tein päälle vielä valkosuklaakuorrutteen:

Lämmitä 25 ml kuohukermaa kattilassa, ei kiehuvaksi mutta selkeästi kädenlämpöistä kuumemmaksi! Lisää valkosuklaata noin 80 g. Seoksen voi nostaa vielä hetkeksi lämpimälle levylle, jotta sen saa tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja levitä muffinseille esim. lusikalla tai pursottaen.

Muffinseihin voi käyttää valmista vaniljakastiketta kaupan hyllyltä tai tehdä itse. Margariinia lämmitin itse hetken mikrossa, jotta siitä tule juoksevaa (tai käyttää valmista juoksevaa margariinia :D ). Sokeria tulee itse usein käytettyä reippaammin kuin ohjeissa mutta nehän ovat makukysymyksiä. Marjoja laitoin yhden desin, luonnollisesti mitä enemmän sitä kirpsakampia muffinseja tulee. Suklaakuorrutuksen levitin isolla lusikalla pyöritellen.

[caption id="" align="aligncenter" width="470"] Päälle vielä pari marjaa koristeeksi![/caption]

Tässä vielä loppuun yksi helppo ohje vaniljakastikkeelle:

Helppo vaniljakastike

3 dl maitoa

1 kananmuna

2 tl sokeria

2 tl perunajauhoa

1-2 tl vaniljasokeria

Sekoita kattilassa kaikki ainekset paitsi vaniljasokeri. Lämmitä seosta koko ajan pohjaa myöten sekoitellen pienellä lämmöllä niin, että seos ei ala kiehua. Kun seos sakenee, mausta vaniljasokerilla. Voit jäähdyttää vaniljakastikkeen nopeasti valuttamalla altaaseen kylmää vettä ja asettamalla kattilan veteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti