Huomasin, että lähikuvat ja tarkemmat vaiheet aiheesta olisivat kaivattuja, joten tässä niitä! Ilmeisesti en ole ainut hullu joka tälläistä haluaa lähteä kokeilemaan ;D
Kyllä, jokainen "laatta" on siis leikattu erikseen. Ja ei, homma ei ole mikään parin tunnin operaatio. Tässä homman nimi lyhykäisyydessään ja muutama vinkki mitä itse opein matkan varrella:
1. Mittaa laatan koko.
2. Tee ensin testipala ja sovita sitä, lopullisessa koossa pitää huomioida myös laatan reunat, jos muovin haluaa taittaa niiden yli. Toisin sanoen millintarkkaa hommaa :P Kun sopiva koko löytyy, sujuu palojen valmistus sarjatuotantona suht nopsaan kun suunnittelee homman hyvin eikä lähde piirtelemään ja leikkaamaan niitä yksitellen :D Jos muovissa on jatkuva kuvio, kuten minulla puukuosi, ja sen haluaa jatkuvan laatasta toiseen niin muista pitää palat järjestyksessä!
2. Taustapaperi pois ja lättäät muovin laattaan :) Ainakin näin pienissä laatoissa kuin meillä onnistui kiinnitys ihan sormipelillä. Itse etenin dc-fix-rullan levyisenä kaistaleena huoneen toisesta päästä toiseen ja lähdin taas uudelleen vierestä.
Laatta kerrallaan.. |
Meillä laatat olivat eri kohdissa hieman eri "korkeuksilla" eli laatan reunaa oli toisaalla enemmän näkyvillä ja toisaalla ei juuri ollenkaan, vanhat saumat olivat aika kuluneita varsinkin suihkun kohdalla. Tästä johtuen suihkun kohdalla tein paloista muutaman millin suurempia kuin toisaalla. Kannattaa siis pikkaisen tuohonkin kiinnittää huomioita ennenkuin leikkaa kaikki palat samankokoisiksi, koska ei ole kiva jos laattaa näkyy paljon reunoilta ja toisaalta jos pala on liian suuri ja peittää saumat niin ei sekään kovin hyvältä näytä..
Ja tältä näyttää lopputulos. |
Millien heittoja tulee väkisin siellä täällä, mutta ei haittaa! |
Tuskin tulet saamaan paloja siltikään millintarkkaan oikein asennettua, kuten näkyy niin meilläkin vanhaa laattaa näkyy paikoitellen reunoista.
Laatta pilkistelee |
Onneksi tätä ei huomaa ellei kulje lattianrajassa. Ehkä jos alkuperäiset laatat ovat esim. kirkuvan punaisen väriset, kannattaa tehdä varmuudeksi vähän liian reiluja paloja. Niinkuin aiemminkin kerroin, ei meillä kukaan vieraista ole itse tajunnut lattiassa olevan dc-fixiä, kehuneet vaan että hieno on :D
Vähän kauempaa.. |
...ja vielä vähän kauempaa |
Valmista! |
P.S. Tämän postauksen lähikuvat lattiasta ovat pari päivää sitten napattu. Niistä näkee, että reilun puolenvuoden jälkeen lattia on yhä ennallaan, tiukasti kiinni jopa suihkun kohdalta.
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMoikka! Mua kiinnostais kunnostaa tulevan vuokrakämpän kylppärin muovilattia tuolla samaisella idealla, tosi vetäisin dc-fixin yhdellä kerralla paikalleen. Eniten kuitenkin epäilyttää se että pääseeköhän vesi jotenkin ton muovin alle, esim. siis reunoista? En halua että koko kylppäri homehtuu :-D Ootteko tsekkaillu muovien alle löytyykö sieltä kosteutta?
VastaaPoistaEipä oo tullut vielä sen kummemmin muovin alle kurkittua.. Pitäisi kyllä vaihtaa yhteen laattaan uusi muovi, jos vaikka huomen saisin aikaseksi niin voin sitten huikkailla taas että mitä sieltä alta löytyi :D Suihkuttelen vaikka ensin kunnolla siinä kohdassa niin huomaa jos jostain pääsee kosteutta alle. mutta todella tiiviistihän tuo muovi paikallaan pysyy. Meillä tosin myös lattialämmitys eli seki omalta osaltaan auttaa kuivumista jos kosteutta olisi.
VastaaPoistaKuorittuani muovit parista laatasta pois heti suihkukäynnin jälkeen ei ollut mitään kosteutta havaittavissa, eli kuivat, siistit ja puhtaat laatat! Näin siis meillä, teillä tietty hieman eri homma mutta itse uskaltaisin lähteä kokeilemaan :) Ja hei, ennen-jälkeen -kuvat tälläisistä projekteista on enemmän kuin tervetulleita mulle, kiva näyttää muidenkin projekteja!
VastaaPoistaLaatan pinta ei päästä vettä läpi, oli siinä muovia päällä tai ei. Saumat taas ovat huokoiset ja päästävät kosteuden laatan alle. Siksi laattojen alla on kosteuseristys jolloin rakenteet eivät vaurioidu. Jos laatan ja kontaktimuovin väliin alkaisi muodostua hometta, irrottaisi se vain muovin. Muuta vauriota ei tapahdu. Mitään erityistä homevaurion riskiä ei näkemykseni mukaan ole. Autojakin teipataan vastaavilla kontaktimuoveilla (mainosteippaukset). Ne kestävät helposti vuosia vaikka altistuvat paljon enemmän lialle, pölylle ja kosteudelle. Ei niidenkään alle hometta kerry. Ihan turvallisin mielin voi tätä kikkaa kokeilla. Suurin riski on se ettei lopputulos miellytä silmää! Kiitos tästä loistavasta vinkistä. Itse ostin jo d-c-ficiä ja viikonloppuna laitan kylppärin lattiaan😊
VastaaPoistaKiitos paljon kommenteista! Sehän siinä tosiaan riski on, jos näkee suuren vaivan ja toteaa "ei sittenkään". Ja hei, saa laittaa kuvia näistä projekteista mulle! Ihana olis näyttää myös muiden inspiroituneiden projekteja blogissa :)
VastaaPoistaKuinka lattian pesu onnistuu? Ehkä harjapesua ei uskalla kokeilla, ettei harjakset sujahda "laatan" alle, olisiko kosteapyyhintä paras vaihtoehto.. pelkkä suihkutus ei yleensä riitä. Kuinka itse olet pessyt lattian?
VastaaPoistaOnnistuu hyvin esimerkiksi ihan perusmopilla tai muulla kostealla rievulla, pelkällä vedellä tai pesuaineen kera. Harja tosiaan on luultavasti liian jyty.
VastaaPoistaMoikka! Tosi hienon näköinen, mietin vaan että onko se liukas märkänä?
VastaaPoistaEi ollut yhtään laattaa liukkaampi, itsekin testasin pienellä alueella suihkun kohdalla ensin kestoa ja tuota liukkautta ennenkuin uskalsin koko lattiaan laittaa. Mutta ei tullut siis niitä ongelmia :) Toki joku huomattavasti kiiltäväpintaisempi kuosi saattaa olla käytössä liukkaampi, ken tietää.
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaHeippa!
VastaaPoistaKysyisin, että dc-fix muovi vieläkin pysynyt paikoillaa?
itse laitoin eilen ja jäi juuri suihkun kohdalta ilman, ja tänään kun kävin ostamassa lisää ja olin laittamassa huomasin, että vettä oli päässyt muovin ja muovimaton väliin.. Sain repiä ison kaistaleen pois ja laittaa uusiksi.. :(
Heippa!
VastaaPoistaKysyisin, että dc-fix muovi vieläkin pysynyt paikoillaa?
itse laitoin eilen ja jäi juuri suihkun kohdalta ilman, ja tänään kun kävin ostamassa lisää ja olin laittamassa huomasin, että vettä oli päässyt muovin ja muovimaton väliin.. Sain repiä ison kaistaleen pois ja laittaa uusiksi.. :(
Moikka! Meillä dc-fix oli lattiassa noin vuoden verran, kunnes tehtiin kunnon kylppäriremontti. Siihen asti pysyi laatoissa yhtä hyvin kiinni alusta loppuun eli varmasti olisi kauemminkin pysynyt. Itselläni ei ole kokemusta dc-fixistä muovimaton kanssa, mutta ajattelisin että lopputulokseen vaikuttaa hyvin paljon millainen pinta muovimatossa on ja kuinka tiiviisti dc-fixin saa siihen kiinnitettyä.
PoistaPinnan täytyy olla TÄYSIN SILEÄ.
VastaaPoista