otsakekuva

otsakekuva

tiistai 22. heinäkuuta 2014

Kylpyhuoneen pintaremontti

Kylpyhuone on ollut pieni murheenkryyni. Ostovaiheessa se oli perussiisti eikä sen remontti mahtuisikaan tällä hetkellä budjettiin. Tosin kun selvisi ettei sinne ole tehty minkäänlaisia vedeneristyksiä edellisen remontin yhteydessä (vedetty uudet laatat vanhojen päälle), niin pieni pelko kosteusvahingoista kytee mielessä. Se ei tosin muuta sitä faktaa että tällä hetkellä ei kylppäriä vaan voida kokonaan laittaa uusiksi. Tämä on todennäköisesti edessä sitten muutamien vuosien päästä. Silti halusin päivittää kylppäriä hieman tälle vuosikymmenelle ja omien mieltymysten mukaiseksi. Tässä siis minibudjetin kylppäriremppa! (Pahoittelut taas huonoista kuvista, edelleen otan kaikki kuvani kännykällä :D )

Tästä lähdettiin liikkeelle, sininen kylpyhuone:

blue, blue..


..oh, so blue
[caption id="" align="aligncenter" width="470"]

Ihan ensimmäisenä maalasin tumman katon valkoiseksi.

Tila avartui heti kummasti


Kaikki alakerran väliovet myös vaihdettiin, kylpyhuoneen ovi vaihdettiin samalla kääntymään eteisen puolelle


Seuraavana oli vuorossa seinälaatat. Ne maalasin Ronsealin kaakelimaalilla, jota käytin myöhemmin myös keittiön laatoissa.

Valkoista pintaa!


Alkaa näyttää jo paremmalta..


Ongelma; sininen lattia


Lattiaa pitikin miettiä hieman enemmän. Siinä pysyvää maalia ei ole saatavana (paitsi ulkomailla, mutta se on niin myrkkyä ettei ole sallittua Suomessa ja tuskin sekään vuosikausia suihkussa pysyisi) joten vaihtoehdot olivat aika vähissä. Harkitsin peittäväni lattian jollain kosteantilan muovimatolla/ritilällä tai puumatolla, mutta toisaalta niihin kertyvä roska ja lika ei oikein houkutellut. Lattialämmitys kylpyhuoneessa on, joten aika hyvin ne olisivat kuivanneet mutta aika vaikea niillä olisi ollut saada haluamani lopputulos. Sitten sain taas hullun idean käyttää dc-fixiä! Kiinnitin koepaloja suihkun kohdalle ja ne saivat olla siinä pari kuukautta, ennenkuin uskalsin "laatoittaa" koko lattian. Mittasin laattojen koon ja leikkelin muovista paloja, jotka kiinnitin yksi kerrallaan.

Koenurkkaus: dc-fix lattialaatoissa


Koska en huomannut dc-fixissä mitään muutosta parin kuukauden jälkeen, yksikään reuna ei ollut alkanut repsottaa tai pinta mennyt rikki, eikä pinta ollut laattaa liukkaampi, uskalsin tehdä koko kylppärin lattian valmiiksi. Näin sain myös haaveilemani puukuosipinnan kylppärin lattiaan :) Olihan tässä näpertelyä ja hommaa mutta olen silti niin tyytyväinen lopputulokseen että tekisin saman uudelleen. Eihän tuo ohut muovipinta kestä teräviä osumia, mutta sellaisia tuskin usein lattiaan kohdistuu ja siinäkin tapauksessa tarvitsee vaihtaa vain yksi "laatta" uuteen. Tässä vielä uudistettu kylppäri kokonaisuudessaan:

Uusi ovikin paikoillaan jo


.


Dc-fix-lattiaa


Kattokruunu ja somisteet viimeistelivät ilmeen


<3


Säilytyspurnukat ja silkkikukat

Jälkeen


Ennen
Dc-fix-lattian aiheuttaman hämmennyksen vuoksi olen kirjoittanut myös tarkentavan postauksen aiheesta :) Siirry dc-fix-lattian lähempään tarkasteluun tästä!

24 kommenttia:

 1. Vau, oot kyllä näppärä ja ahkera! On vaan dc-fix aika kätevä tuote.

  VastaaPoista
 2. Hahah, juu kutsumanimenihän on myös Hullu Näpertelijä xD ja mitä dc-fixiin tulee, on se kyllä uskomatonta tavaraa! Täytyykin päivitellä tänne heti jos muutoksia tapahtuu kylppärin lattiassa, mutta nyt siis neljättä kuukautta mennään eikä miksikään menny :)

  VastaaPoista
 3. Siis peitikö jokaisen laatan sen kokoisella palalla dc-fixiä? Että et vaan liimannu isoja kaistaleita? Hirvee duuni! Tosi hyvännäköinen on :)

  VastaaPoista
 4. Juurikin näin xD Raskain vaihe oli kieltämättä se kun mittaili, piirsi ja leikkeli palat dc-fixistä (eli vajaa 10cm x 10cm ruudukkoo, onneksi dc-fixin takana menee apuviivoja), niiden kiinnittäminen olikin ihan hauskaa jo. Tosiaan, hommaan meni muistaakseni melkein kokonainen päivä. Mutta oli vaivan väärti!

  VastaaPoista
 5. Moi, löysin tän postauksen kylppäriremppaa googlettamalla.. Onko dc-fixit edelleen pysyneet hyvin paikoillaan?

  VastaaPoista
 6. Moi! Edelleen on pysyneet hyvin, ei minkäänlaisia muutoksia :) Uskomatonta tavaraa, hintansa veroista todellakin.. tietysti täytyy muistaa sen verran varoa lattiaa, ettei mitkään terävät esineet pääse raapimaan.

  VastaaPoista
 7. Moikka! Täällä kanssa googlettelemalla löyty sinun blogi! Todella hyvän näköinen lattia!! Katsoin että kylpyhuoneessanne on myös sauna, jätitkö sen "tarroittamatta" vai miten kuten? :)

  VastaaPoista
 8. Moi! Monet kyllä kehuu lattiaa ja sitten ihmettelee kun sanon sen olevan "muovitarraa" :D Itse jätin saunan lattian alkuperäiseksi, raja menee oven alla. Jossain vaiheessa oli tarkoitus ostaa saunan puolelle muoviritilämattoa peittämään se sininen väri mutta ei se oikeastaan siellä hämärässä ole haitannut.

  VastaaPoista
 9. Hei! Mahtava tuo lattia!
  Me maalattiin, ja niinkuin mainitsitkin että maali ei lattiassa pysy. Ei pysynyt meilläkään. No nyt sitten sain tästä kimmokkeen kokeilla myös dc fixiä :) Ongelmana vain se, että koska lattia on maalattu ns. hiekkamaalilla eli betonimaalill jossa on seassa liukastumisen estävää karhennusta kiin mitenhän tuon dc fix siinä pysyy? Pitäsköhän maali hioa kokonaan laatasta pois? Entä voiko dc-fixiä laittaa isompana palana, vai oliko tuohon laatankokoisiksi paloiksi leikkaamiseen joku erityinen syy? Meillä maali on erityisesti lohkeillut suihkunurkasta, joten melkein riittäisi kun päällystäisi vain sen osan.

  VastaaPoista
 10. Heippa! Jee, kiva että olet saanut kimmoketta tästä tuohon dc-fixiin :) Kokemusta tuollaisella pinnalla dc-fixistä minulla ei ole, mutta voihan sitä kokeilla ensin palan dc-fixiä tuohon hiekkamaalin päälle. Paljon riippuu miten karkeaa tuo liukueste on. Jos dc-fixin reunat eivät jää kunnolla lattiaan vaan osittain "ilmaan" röpelöisyyden takia, se tuskin pysyy ja allekin pääsee vettä. Toisaalta muoviin varmaan jää myös paljon ilmakuplia, mitkä eivät välttämättä näytä kovin kivalta ja muovi myös rikkoutuu herkemmin. Sitten ei taida muita vaihtoehtoja jäädä kuin maalin hiominen. Laatan kokoiset palat laitoin, koska isompaa palaa ei saa lattiaan kiinteästi (jää koholle saumakohdista). Täten reunoilta pääsisi alle vettä ja lisäksi nämä saumakohdat rikkoutuisivat helposti. Tietysti myös lopputulos on silmälle paljon miellyttävämpi näin :)

  VastaaPoista
 11. Moi. Miten olit saumakohdat laittanut? Pitikö laatan reunakohdissa taittaa pinnoitetta alaspäin ja onko sinulla jokin uusi sauma-aine laattojen välissä? T:asiasta kiinnostunut

  VastaaPoista
 12. Moikka! Itse taitoin muovia alaspäin reunoilta, eihän sitä joka laatassa täysin samanlaisesti saa, meillä ainakin osa laatoista oli paljon "korkeammalla" kuin toiset eli joissain laatoissa vanhaa laattaa jäi näkyvillekin mutta sitä ei onneksi huomaa ennenkuin siirtyy lattiantasolle lähemmin tarkastelemaan. Saumoille ei siis tehty mitään. Ajattelin laittaa vielä tarkemman postauksen lähikuvien kera tästä kun aihe muutenkin tuntuu kiinnostavan monia, lisään linkin tämänkin postauksen loppuun tänään tai huomenna.

  VastaaPoista
 13. […] vielä meidän kylpyhuoneen lattian pinnoittamiseen dc-fix-muovilla. Alkuperäinen postaus aiheesta löytyy täältä. Homman idea oli tehdä edullinen ja väliaikainen ratkaisu kylppärin lattiaan, varsinaista […]

  VastaaPoista
 14. Mites toi lattian pesu? Millä aineella peset?

  VastaaPoista
 15. Meillä ei lattioita pestä kuin joskus ja jouluna eli enimmäkseen olen vain imuroinut lattian ja muutamia kertoja pessyt ihan vedellä. Toki lattia sietäisi ihan jotain yleispesuainettakin.

  VastaaPoista
 16. Huippu hieno! Onko teillä lattialämmitystä? Mietin, että mitenköhän reagoi lattialammitykseen.. Todella siisti :)

  VastaaPoista
 17. Kiitos! :) Meillä on lattialämmitys eli toimii sen kanssa.

  VastaaPoista
 18. Tosi upea tuo kylppäriremppa! Minua kiinnostaisi kuulla miten Roseal on pysynyt seinässä ja oliko kova putsaaminen ennen maalausta. Minulle joskus kerrottiin kaupassa ettei se sopisi suoraan suihkunurkkaukseen ja ettei se kestäisi paria vuotta kauempaa??? Putsasitko laatat tinnerillä vai miten ennen maalausta? Minulle sanottiin että laatat pitää ensin pestä ja vielä sen jälkeen pyyhkiä tinnerillä ja silti lopputulos voi olla kyseenalainen. Sinun kylppärin seinät näyttävät todella siisteiltä. Kiitos vastauksestasi jo etukäteen.

  VastaaPoista
 19. Meillä on pysynyt hyvin, ei ole lähtenyt ainakaan toistaiseksi irti mistään päin suihkunurkkauksessakaan ja itse kyllä olen ymmärtänyt että juuri sinnekin maali on tarkoitettu. Tosin maali on nyt ollut seinissä vasta vuoden ajan. Itse kävin laatat läpi ihan maalarinpesulla, en millään muulla. Käytin maalarinpesua, jota ei tarvitse edes huuhdella pois, vaan seinien kuivuttua ne ovat maalausvalmiit (ainakin Biokleenin maalarinpesu toimii näin). Tämä antaa myös paremman tartuntapinnan maalille. Maali on ollut jopa iskunkestävää, ei ota herkästi nokkiinsa. Kannattaa vaan muistaa, että maalilla kestää useita viikkoja saavuttaa lopullinen kovuus ja kestävyys! Maalasin myös meidän keittiön välitilan samalla maalilla ja on kestänyt täydellisesti, vaikka hellankin kohdalta usein pitää hangata rasvatahroja pois. Sileää pintaa jättävällä pienellä telalla (vaahtomuovitela tai mohairtela) saa omasta mielestäni parhaan lopputuloksen! Ja jos haluaa, niin käyttää vielä tasoittajasivellintä päälle. Sivellintä tietysti tarvitsee myös reunapaikoissa. Meillähän tarkoitus olikin tehdä vain väliaikainen edullinen remontti kylppäriin ja nyt isompi kylppäremppa on jo suunnitteilla. Parin-kolmen vuoden ajaksi uskaltaisin suositella mutta pidemmästä ajasta en osaa sanoa, miten kauan hyvänä pysyy. Tiedän ainakin yhden kylppärin, jossa kolmen vuoden jälkeen ei ole maalissa ollut moitteita ja kuka tietää vaikka kestäisi vielä toiset samanmoiset tai enemmänkin. Pysyvyyteen varmasti vaikuttaa monta asiaa, kuten laattojen pinta (matta vai kiiltävä), huolelliset työvaiheet ja se miten suurelle kulutukselle seinät joutuvat. Olen lukenut myös kommentteja, joissa Ronsealilla maalanneet haukkuvat maalin täysin pystyyn, että hilseilee heti ja lähtee kynnen pyyhkäisyllä, mutta siinä tapauksessa on jotain mennyt työvaiheissa pieleen tai maalia menty heti tuoreeltaan sörkkimään.

  VastaaPoista
 20. Moikka! Tosi upea lattia, aivan kuin sisustuslehdestä Koko kylppäri.. Nyt ois tarkotus kokeilla itekki tuota dc fixiä kylppärin lattiaan ja miettiin tuossa että kun käänsit reunoja niin lämmititkö hiustenkuivaajalla muovia vai pysykö muutenki? Entä miten putsasit lattian ennen laittoa? Onko pysynyt vielä hyvännäköisenä, melkein vuosi kun on jo laitosta :) Mistä löysit tuon kuosin ja paljonko kustansi? Ompas monta kysymystä, kiitos jo etukäteen jos viitsit vastata!

  VastaaPoista
 21. Moikka! Kiitoksia vaan :) En käyttänyt mitään ihmeempiä kikkoja eli en lämmittänyt reunoja millään ja hyvin on pysynyt, mistään ei ole alkanut repsottaa. Muutamasta laatasta vaihdoin hiljattain tarran, kun lattialle oli pudonnut jotain terävää ja lähtenyt pala irti. Sen jälkeen lattia on ollut taas kuin uusi, samalta näyttää kuin vuosi sitten. En muista että olisin mitään pesuainettakaan käyttänyt, taisin vaan isoimmat pölyt ja liat hinkata pois jollain märällä räsyllä. Ostin tuon dc-fixin Bauhausista, tosin olen huomannut että nykyään löytyy jo suht hyvin myös isommista marketeista (esim. Prisma) sekä K-raudastakin. Silti Bauhausissa paras valikoima mitä olen löytänyt! Olisikohan lattiaan mennyt joku kolme-neljä rullaa, ja yksi rulla kustansi 6-7 € eli yhteensä ehkä 30 €. Hintaa ei siis paljoa tule, mutta vaivannäkö tässä on se isoin juttu! :)

  VastaaPoista
 22. Moi.
  Olet tosi taitava käsistäsi ja ja lopputulos hieno.
  Pirjo

  VastaaPoista
 23. Hei! Upea lattia! Kiinnostaa minkälainen se on nyt, vai onko jo uusi kylppäri tehty? Kiitos vastauksestasi. :)

  VastaaPoista