otsakekuva

otsakekuva

tiistai 25. helmikuuta 2014

Uusi pinta vanhoille laatoille

Olen kovin miettinyt, mitä tekisin uuden asunnon kylpyhuoneen ja vessan laatoille. Ei olla vielä päästy uuteen asuntoon, odotellaan että edelliset asukit pääsevät muuttamaan hekin uuteen kotiinsa :) Ei siis ole vielä kuvia näyttää, mutta seinissä on mm. sinistä laattaa ja kuvioboordia. Mitään varsinaista kylppäriremppaa ei olla nyt tekemässä, eli mahdollisimman edullisesti pitäisi selvitä. Jos kyse olisi vain pienestä laattamäärästä, kuten yksi laattarivi, ratkaisuni olisi varmasti dc-fix :D Tässä on kuvia edellisen vuokrakämpän kylppäristä, jossa päällystin siniset laatat dc-fixillä (löytyi sentän yksi ainoa kuva kun konetta pengoin!):

[caption id="" align="alignnone" width="491"] kylppäri ennen[/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="491"] kylppäri jälkeen[/caption]

Kuten kuvista huomaa,  myös lamppu meni vaihtoon. Vanhassa oli ihana kalmankeltainen sävy.. Dc-fix pysyi ainakin meidän ajan täydellisesti paikoillaan, vaikka tilassa tosiaan oli runsaasti kosteutta ja kuumuutta kun saunakin oli. Joka tapauksessa uudessa asunnossa sinistä laattaa on lattiasta puoliväliin seinää ja ehkä haluaisin yläosankin laatat uudistaa, ne taisivat olla vaalean siniharmaat.. Joten urakka olisi ehkä turhan iso. Mies kyllä totesi, että "sähän tykkäät sellasesta näpräämisestä, mikset laittaisi" :D

Seuraavana ajatuksena olisi yksinkertaisesti maalata kaakelit. Se vaikuttaisi tällä hetkellä järkevimmältä vaihtoehdolta. Ronseal kaakelimaalista olen lukenut hyviä kokemuksia, vaikuttaa suht helpolta ja edulliselta hommalta. Näin selviäisi kylppärin osalta reilulla sadalla eurolla. Tästä näette kuinka helppoa ja mukavaa se on ;) :

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nxhRY_juiWU]

Löysin myös aika uuden tuotteen nimeltään PrimaVista. Se on laatan tai kiven pintaan ruiskutettava pinnoite. Antaa kuvien puhua puolestaan:

[caption id="attachment_406" align="aligncenter" width="600"]Kylpyhuoneen seinien ja lattian pinnoitus Kylpyhuoneen seinien ja lattian pinnoitus[/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="600"] Kodinhoitohuoneen lattian pinnoitus[/caption]

[caption id="attachment_407" align="aligncenter" width="600"]Takan pinnoitus Takan pinnoitus[/caption]

Täytyy sanoa, että jälki näyttää kyllä todella hyvältä. Kuvat ja lisätietoa täältä: http://primavistapinnoitteet.fi/ . Yritin metsästää suurpiirteistä hintaa tälle palvelulle (tuote myydään siis maalauspalvelun kera), ja ymmärtääkseni hinta pyörii keskimäärin siinä 130-150 € / neliö. Mikä kyllä menee valitettavasti meidän olemattoman budjetin yli pahasti, kun kylppärille ja vessalle tosiaan ei ollut nyt tarkoitus tehdä mitään, kunhan muut tilat saataisiin laitettua. Mutta minä haluan niin pakko keksiä jotain halpaa, eli ilmeisesti maalauksen ja dc-fixin avulla täytyy uutta ilmettä loihtia :)

2 kommenttia:

  1. Hei, Kiinnostaisi tietää, miten näille maalauksille on käynyt? Ovatko pysyneet seinissä, lattioissa, takassa? Olemme saman urakan edessä, joten kannattaako hommata tuota maalia? -Tiina

    VastaaPoista
  2. Heippa, näissä alemmissa kuvissa kyseessä on siis PrimaVista-pinnoite, jonka ammattilainen asentaa ruiskuttamalla. Tuote myydään aina siis asennuksen kera. Muun muassa takalle heillä on oma tuotteensa, joka kestää erityisesti kuumuutta. Kuvat ovat yrityksen omilta sivuilta, sen tarkempaa tietoa heidän töistään minulla ei ole. Jos kyseinen tuote kiinnostaa, kannattaa kysellä heiltä tarkemmin. Osaavat varmasti vastata, kuinka kestävä tämä pinnoite on, vaikuttaa ainakin erittäin pitkäkestoiselta ratkaisulta. Toki seinälaatoille ja takkapinnoille on myös olemassa tavallisia maaleja, joita voi itse käyttää.

    VastaaPoista