otsakekuva

otsakekuva

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Dc-fixillä uudet keittiön tasot

Ihana ihana dc-fix. Tai virallisesti kaikilla väliviivoilla d-c-fix. Ennen omaa asuntoa, vuokralla asuessamme, muutin keittiön ilmettä "uusimalla" tasot dc-fixillä. Ja tämän kikan ovat monet muutkin keksineet. Tässä oma projektini:


Ennen


Jälkeen

Muistelisin, että noin vuoden verran dc-fix oli tasoissa kunnes muutimme pois. Tai oikeastaan jäihän se sinne edelleen, ei viitsitty niitä repiä pois lähtiessämme. Tuo vaalea marmori oli kyllä upean näköinen, eikä kukaan silloinkaan arvannut että kyseessä ei ollut  aidot tasot. Väri oli hieman arka ja joskus jostain porkkanasta tuli oranssia värjäytymää, joka kuitenkin maagisesti itsestään hävisi muutamien päivien päästä. Hellankaan vieressä ei muovi koskaan kärsinyt ja puhtaanapitäminen oli erittäin helppoa. Veitsien kanssa olisi pitänyt olla tarkempi, parit naarmut taidettiin pintaan saada aikaiseksi!

Tälläistä leveää yhtäjaksoista pintaa tehtäessä kannattaa ostaa myös leveämpi rulla, joita ainakin Bauhausissa on mukava valikoima. Näin ei tule niin paljon työsaumoja. Tietty kapeampia muoveja on suurempi valikoima ja uskon että monessa kuosissa niissäkin mahdolliset saumat jää aika vähäisesti näkymään, kuosista riippuen. Keittiön tasoissa oman haasteensa tuo reunat ja tietysti tiskialtaat. En harmikseni löytänyt mitään kuvaa siltä puolelta keittiötä :( Mutta taittelee reunat vaan nätisti ja altaan kohdalla täytyy hieman näperrellä jotta saa leikattua altaan reiän. Näin isommilla pinnoilla myös ilmakuplat tuppaavat herkemmin jäämään muovin alle, eli tarkkana vaan vahtii niitä! Periaatehan muovin laitossa on vähän sama kuin kirjan päällystämisessä. Eli samaa tahtia kun vedät muovin suojapaperia pois, kiinnität ja silottelet paljastuvan liimapinnan kohteeseen. Apuna voi käyttää joustavaa muovilastaa tai vaikka rättiä, millä parhaiten luonaa. Jotkut käyttävät apuna myös hiustenkuivaajaa tai sytkäriä! Kun muovia lämmittää, se on joustavampaa ja erilaiset pyöreät kulmat ja reunat saa tehtyä nätimmin. Olenpa nähnyt kokonaisia keittiöitä kaapinovia myöten dc-fixillä päivitettynä!


Kas näin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti