otsakekuva

otsakekuva

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Pirteä parveke minibudjetilla

Edellispäivänä oli ensimmäinen oikeasti keväinen, ihana, aurinkoinen päivä! Ehkä se kesä taas lopulta saapuu... Tänään sattumalta törmäsin vanhoihin kuviin koneeltani, vuosien takaiseen parvekkeen stailaukseen! Tässä siis kevään kunniaksi pirtsakoita värejä ja vinkit edulliseen parvekkeen pikamuutokseen (näin kun opiskelijabudjetilla tuolloin mentiin...).

Lähtökohtana tälläinen perus vähäisen ankea miljöö, ei niin kauniilla ja hienoilla kalusteilla.


Trendikkäät kalusteet


Aurinko sentään paistaa

Budjetti oli muistaakseni alle 100 euron ja päädyin näinkin pirtsakkaan lookkiin:


Väriä elämään!

Jos budjetti vielä olisi antanut myöden, olisin hankkinut myös hyllykön (esim. Ikeasta sinkkihyllykkö 9,99 €) ja täyttänyt sen kaikella pikkukivalla, kasveilla ja esineillä.


Pallomattoja!

Sisäsuunnasta

Aiemmin parveke ei pahemmin houkutellut haistelemaan ulkoilmaa, mutta pikkutuunauksen myötä siitä tuli kivan viihtyisä. Huh, nyt jos tekisin saman olisi värit todennäköisesti jokseenkin maltillisemmat, mutta perusidea helppoon ja edulliseen parveketuunaukseen (kun ei ole varaa kalusteisiin ja muihin hienouksiin) on tämä:

- Panosta lattiaan! Käytä esim. puuritilöitä, muovimattoa tai niinkuin itse valitsin, bambumattoa. Lasitetulla parvekkeella voi valita vapaammin, mutta huomioi aina materiaalin sään- ja kosteudenkestävyys varsinkin avoparvekkeella.

- Vanhat ja rumat kalusteet (jos et omista entuudestaan, löytyy helposti ja halvalla käytettynä) ajavat asiansa, uuden ilmeen saa helposti yksinkertaisesti peittämällä ne. Käytä esim. edullisia huopia, joita saa ostettua muutamalla eurolla. Ja hei, käyhän istuinrungoksi mitä vaan keksit, kuormalavoista lähtien.

- Jo muutamat pienet yksityiskohdat kohentavat ilmettä kummasti; kasvit, lyhdyt ym. somisteet. Pikkulyhtyjä saa taas muutamilla euroilla, sekä kauniita astioita ja ruukkuja. Muista myös viherkasvit! Itselläni oli vain yksi pieni söpö minihavupuu :D

Pikku vinkki vielä: tälläisessä minibudjetin stailauksessa kannattaa suunnata suoraan Jyskiin, jos oikein muistan ostin tuolloin kaikki tarvikkeet sieltä. Toinen vaihtoehto tietysti Ikea. Ja hei, persoonallista saat aikaan tekemällä kirpparikierroksen ja tekemällä löytöjä sieltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti