otsakekuva

otsakekuva

torstai 10. heinäkuuta 2014

Keittiön pintaremontti

Kertauksena vielä: Keittiötä ei lähdetty tekemään kokonaan uusiksi, vanhat rungot, ovet ja suurin osa välitilan laatoista säilytettiin. Lähtökohta oli siis tämä:

[caption id="" align="alignnone" width="474"] Keittiötä ennen[/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="478"] ja toiselta puolelta[/caption]

Tuosta pienestä jatkopöydästä päätin luopua vallan, kunnon ruokapöytä olohuoneen puolella riittäisi hyvin. Ikkunan eteen jäävä tyhjä nurkka ja tila huusivat jotakin rakennelmaa. Alkuun harkitsin kahden vaihtoehdon välillä; joko työtasoa olisi jatkettu ikkunaseinällekin, jolloin olisi saatu baaripöytä ja siihen tuolit TAI toisena vaihtoehtona nurkkapenkki, johon siis lopulta päädyin.

Halusin välitilaan kuviotapettia, ja toiselta seinältä päätinkin repiä laatat vallan irti. Sitten vain tasoitin ja pohjamaalasin seinän ja kiinnitin tapetin. Tarkoitus oli tapetin päälle laittaa vielä suojalasi tai -pleksi, katsotaan nyt saisiko aikaiseksi. Onneksi tapetti on helppo vaihtaa jos sikseen kävisi.

[caption id="" align="alignnone" width="563"] Laatat revitty[/caption]

Kaapinovet päätin maalata taitetulla valkoisella ja vaihtaa niihin nuppivetimet. Irroitin vanhat vetimet, mittasin ja porasin nupeille reiät ja täytin vanhat reiät kitillä. Ovet eivät olleet mitään puuovia, vaan luultavasti niissä oli joku melamiinipinta. Täten vedin ensimmäiseksi niihin Otex-tartuntapohjamaalia, jotta maali pysyykin niissä. Pintamaalina käytin Empireä. Itse maalaamiseen käytin kapeaa mohairtelaa ja tasoitinsivellintä ja olen tyytyväinen lopputulokseen.

[caption id="" align="alignnone" width="578"] Suurin osa laatikoista maalattu ja nuppiakin testattu! (yksi laatikko sen takia maalaamatta, että se on vain runkoon ruuvattu levy eikä oikea laatikko, enkä saanut sitä maalattua kunnolla koska työtaso oli vielä kiinni enkä saanut sitä aikaiseksi irroittaa heti :) )[/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="479"] Nupit! <3[/caption]

Toiselta seinämältä en uskaltanut lähteä laattoja poistamaan, se ei olisi ollut yhtä simppeli juttu. Harkitsin että olisin vain tasoittanut laattojen päälle ja laittanut tapetin ja suojalasin, mutta toistaiseksi ainakin päädyin vaan maalaamaan sinertävät kaakelit valkoisella. Värikkäistä kuviolaatoistakin tulee aina hirmu kivannäköiset kun ne saavat yksivärisen maalin päällensä! Tässä käytin jälleen mohairtelaa ja tasoitinsivellintä.

[caption id="" align="alignnone" width="596"] Maalia pintaan![/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="605"] Ero vanhassa ja uudessa laattapinnassa[/caption]

Sitten olikin valmiina ovet ja välitila, viimeisenä vaihdettiin vielä uudet työtasot ja tässä lopputulos;

[caption id="" align="alignnone" width="432"] tidii[/caption]

Joskus muinoin olin tuunannut naapurin tädiltä saadun pikkupöydän mustaksi ja kannessa glitteritapettia. Nyt tuunasin pöydän uudemman kerran, eli tapetin rapsuttelin pois ja pintaan samaa valkoista maalia.

[caption id="" align="alignnone" width="441"] Tuli vähän mutua[/caption]

Lisäksi rakensin tietysti penkin ikkunan alle. Vielä keittiö valmiina kokonaisuudessaan:

[caption id="" align="alignnone" width="475"] Valmis![/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="477"] .[/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="472"] Näkymää olkkariin[/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="466"] .[/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="469"] Vaihdoin pyöreän altaan uuteen tasoon[/caption]

 

 

Ovien maalauksen työvaiheet:

1. Pesu maalipesulla

2. Maalaus tartuntapohjamaalilla: maalin levitys mohairtelalla ja heti perään kevyet vedot tasoittajasiveltimellä ensin vaakasuunnassa ja lopuksi pystysuunnassa (huom tämä oli vain minun käyttämäni tekniikka monista vaihtoehdoista)

3. Kevyt hionta (ennemminkin pyyhkäisy) hienolla hiekkapaperilla (240)

4. Ensimmäinen kerros pintamaalia, sama tekniikka kuin pohjamaalissa

5. Kevyt hionta hienolla hiekkapaperilla

6. Toinen kerros pintamaalia

4 kommenttia:

  1. Siis vau! Mahtavaa jälkeä olet saanut aikaan, ja mikä homma tuossa on ollut, huh :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Kyllähän tuossa on pari hikitippaa saatu aikaan, mutta oman työn jäljen näkeminen palkitsee aina suuresti :)

    VastaaPoista
  3. Siis todella upea lopputulos! :)

    VastaaPoista