otsakekuva

otsakekuva

tiistai 15. heinäkuuta 2014

DIY-ruokapöytä

Haaveilin upeasta lankkupöydästä, mutta kaupassa niiden hinnat ovat aika hurjia. Äidin lapsuudenkodin kätköistä löytyi vanha kirjoituspöytä, jossa olikin lankkutaso.

[caption id="" align="aligncenter" width="557"] ![/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="554"] Lähikuvaa[/caption]

Alku näytti lupaavalta ja pinta vaikutti ihanan harmaan patinoituneelta. Totuus oli kuitenkin, että pinnassa oli vain valtava kerros pölyä,  ja alta paljastui ruskean punertavan kirjava pinta, jossa oli maalia, öljytahroja ym.

[caption id="" align="aligncenter" width="389"] Punertavaa, kääks[/caption]

Ajatuksissa oli harmahtava pinta, joten tämä ei oikein toiminut. Lopulta päätin koittaa poistaa pinnasta maalit maalinpoistoaineella.

[caption id="" align="aligncenter" width="500"] Ärsyttävää hommaa, mutta toimii! Vasen reuna on jo melko puupuhdas.[/caption]

Suurimman osan sainkin poistettua, mutta puuhun oli imeytynyt syvälle paikoittain punaista ja ruskeaa väriä, mitä ei saanut millään poistettua. Kuultavalla harmaalla vahallakaan ei pinnasta saanut haluamaani tasaisemman sävyistä. Ja värittömälläkin vahalla tason punaisuus vain olisi korostunut hurjasti entisestään. Hieman katkerana totesin, että ei tästä vaan saa sellaista mitä ajatuksissa oli, joten päädyin peittävään pintakäsittelyyn.

[caption id="" align="aligncenter" width="471"] Harmaan vahakäsittelyn jälkeen[/caption]

Eikun vaha taas pois :D Vähän pelkäsin tässä vaiheessa ettei pöydästä saa enää mitään, vahan kun sanotaan olevan viimeinen käsittely jota ei saa poistettua eikä pintaan tartu enää kunnolla maalikaan. Olin siis käyttänyt öljyvahaa, ja lähdin poistamaan sitä seuraavin keinoin

[caption id="" align="aligncenter" width="580"] Vahan poistaminen, työkaluina teräsvillaa ja Liberonin puhdistusaine[/caption]

Yllätyin, että vaha vielä oikeasti lähti pois! Aika rankkaa hinkkaamista tämä oli, ja varmasti vahaa jäi pieniä määriä koska en vaan jaksanut enenpää :) huolellisemminkin vahan olisi saanut pois jos vain olisi jaksanut hinkata. Tarkoitushan oli tuota öljyvahaa testata ensin pienelle alueelle, niinkuin teinkin, ja totesin että eiköhän siitä hyvä tule vedetään koko pöytä ja tässä sitä oltiin..

Vedin lopulta pintaan aivan ohuen kerroksen Bloomin kookosmaalia, joka jäi hienoisen aavistuksen kuultavaksi ohuelti laitettuna. Näin sain kuitenkin tasaisen sävyisen, EI-PUNAISEN pinnan pöytään. Suojasin pinnan vielä antiikkivahalla. Tykkäsin pinnasta kyllä enemmän ennen vahausta, mutta pakko se oli suojata, koska pelkäsin ettei se olisi pysynyt hyvänä viikkoa pidempään.

[caption id="" align="aligncenter" width="585"] Bloom kookosmaalia! Sekoittelin hieman vakiosävyjä saadakseni mieleiseni sävyn.[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="470"] vahausta[/caption]

Jalat pöydälle tehtiin itse, nekin maalasin kookosmaalilla, mutta valkoisella sävyllä. Vedin taas yhden ohuehkon kerroksen, josta hieman kuultaa läpi. Kookosmaalilla maalaaminen oli kyllä mieleenpainuva kokemus, ihanan makea kookoksen tuoksu tekee siitä ihan oman elämyksensä! Ja maalista jää upea, aistikkaan matta pinta.

[caption id="" align="aligncenter" width="470"] Jalkojen maalausta[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="470"] Lähempää[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="470"] Ja lähempää[/caption]

Tässäpä sitten lopputulos:

[caption id="" align="aligncenter" width="470"] VALMIS![/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="571"] .[/caption]

3 kommenttia:

 1. Siis todella kaunista teillä. Ei voi kuin ihailla. :) Olen sanaton.

  Aivan upea tuo kolmijalka valaisin, saanko kysyä mistä tuo on?

  VastaaPoista
 2. Moikka, kiitos paljon ja toki saa kysyä! :) Valaisin on löytö Elloksen sivuilta. Tässä suora linkki valaisimeen

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Etsin tietoa tuosta kookosmaalista ja eksyin tähän blogiin. Muistatko mitä sävyjä sekoitit pöytälevyyn?

  VastaaPoista