otsakekuva

otsakekuva

torstai 16. heinäkuuta 2015

Kylppärirempan etenemistä

Olikohan se 2 viikkoa vai puoltoista ennen meidän lomallelähtöä, kun miehen veli lopulta sai tietää aikataulunsa ja ilmoitti että remontti onnistuu! Siinä yritin sitten nopeasti löytää sopivat laatat, jotka saisi heti varastosta tai nopealla toimituksella että ne saadaan paikallensa sen kahden viikon aikana, kun ollaan lomalla miehen kanssa... Ja niinhän siinä kävi että laatat lojui makuuhuoneen lattialla vielä parisen viikkoa sitten, yli kuukausi tästä :D rakenteista löytyi kosteutta ja muuta mukavaa.. Enää ei paljoa kuitenkaan puutu!

Missään tapauksessa en halunnut enää valkoista kylppäriä, vaan hieman tunnelmallisempaa tyyliä. Ei valkoista, ei liian tummaa.. Seiniin valitsin vaaleanharmaat eläväpintaiset laatat, ja sävyä ja tunnelmaa tuomaan tummemmat ruskeaan taittavat lattialaatat ja koristelaatat päätyseinälle.

Ei päästy ihan palaamaan kotiin uuteen kylppäriin, vaan jouduttiin palaamaan remppaamaan kylppäriä! Viime viikot on sitten vesieristetty, laatoitettu ja saumattu.  Silloin ennen lomaamme metsästin myös vanhan lipaston tori.fi:stä kylppärin allaskaapiksi. En ymmärrä miksi kaikki allaskalusteet ovat niin samanlaisia, suuri osa jopa tylsiä. Yhden "ihan kivan" mallin taisin joltain valmistajalta löytää, mutta hinta oli aika hurja eli unohdin sen vaihtoehdon samantien. Tästä kalusteesta maksoin muistaakseni noin 50 € plus tarvikkeet päälle (maali, vaha, metallitassut jalkoihin) ja tietysti itse allas ja hana.

Vanha lipasto


Siellä portaiden alla se odotteli viikkokaupalla...


Se on niin söpö! Ja niin kaunis, että melkein tulin toisiin aatoksiin ja meinasin jättää lipaston muuhun käyttöön, koska kylppärin allasta varten sitä on pakko vähän silpoa. Mutta sinne se kuitenkin päätyi :) Väri oli alunperin melkoisen kärsinyt, kellertävän valkoinen:

Pienen uudistuksen tarpeessa


Halusin vaihtaa sävyn kokonaan, eli uutta maalia pintaan! Rungon maalasin erittäin vaalealla harmaalla, joka sopii seinälaattojen sävyyn. Kansi on vielä maalaamatta, mutta se tulee tummemmalla, tarkoitus olla samaa värimaailmaa tummien laattojen ja peilin kanssa. Maali on sisä- ja ulkokäyttöön tarkoitettua eli myös kosteudenkestävää. Lisäksi aion vielä laittaa pintaan vahaa, jolla suojaan myös vetimet. Tässä alemmassa kuvassa olen aloittanut maalaamaan lipastoa. Uusi sävy on selkeästi kylmempi ja harmaampi kuin vanha kellertävä:

Maalausta


Ja jos palataan hieman ajassa taaksepäin, näytti kylppärissä tältä:

Juuri saatu laatat seinille, saumat ja lattia vielä puuttuu


Homma edennyt jo huomattavasti :)


Kalusteiden mallailua


Koristelaatassa on 3D-kuviointi


Seinä saumattuna, mutta putsaamatta vielä


Harmaat seinälaatat


Nyt vaan pitää maalailla tuo lipasto valmiiksi, kiinnittää suihkuseinä, hyllyt ja muuta pientä, ja putkimies saa tulla asentamaan suihkun, pyyhekuivaimen, altaan ja pytyn. Tosiaan, päätettiin lisätä tänne kylppäriin wc-istuin. Ostettiin sellainen hieno jauhava pönttö, jonka voi liittää ihan suihkun viemäriin. Näin päästiin huomattavasti pienemmällä työllä normaaliin pönttöön verrattuna. Katsotaan, jos innostun kirjoittamaan tästä ihmepöntöstä myöhemmin lisää :D

Voi, pääsisipä jo pian suihkuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti