Tässä meidän illan menu:
Alkupala
Ruisnapit savuporotuorejuustolla |
Pääruoka
Juustofondue |
Dipattavat: viinirypäleitä, tuoretta patonkia, omenaa, ananasta, nakkeja |
Vesimelonisalaatti |
Jälkiruoka
Frozen Yogurt |
Itsetehty Frozen Yogurt + banaania ja kinuski- tai suklaakastiketta. En huomannut ottaa kuvaa jälkkäristä, joten jouduin nappaamaan vaan netistä jonkun kuvan.. :(
Juustofondue on yks mun omista lempiruuista! Ihan älyttömän hyvää : ) Tätä me laitetaan kotona kahdestaankin aina sillon tällön ruuaks. Jos jolle kulle ei oo juustofondue tuttu, niin perusidea on että sulaan juustoon dipataan kaikkea mitä mieli halajaa: hedelmiä, kasviksia, erilaisia lihavalmisteita. Uskon että melkeinpä kaikki maistuu hyvältä juustofonduen kanssa. Suosittelen kokeilemaan jos ei ole koskaan maistanu. Pitäähän siihen panostaa sen verran että hankkii tuon fonduepadan mutta jos on juuston ystävä niin ei mee hukkaan! Meillä itsellä on jykevämpi valurautainen pata.
Juustofonduen voi tehdä itse, tai mennä sieltä mistä aita on matalin ja ostaa valmiin fonduepakkauksen. Valmiita fondueita löytyy nykyään melkeinpä joka kaupan juustohyllystä. Eikä itselläni oo mitään pahaa sanottavaa näistä, me itekin suositaan niitä, koska A. Ne on superhelppoja käyttää (kippaat vaan sisällön pataan) B. Maku on hyvä C. On edullisempi vaihtoehto kun ostaa itse kaikki raaka-aineet (useampia juustolaatuja, kirsikkaviina ym) ja D. Yks pakkaus on juuri sopiva kahdelle henkilölle.
Tässä kuitenkin yksi fondueresepti:
Juustofondue neljälle
4 dl lihalientä tai valkoviiniä
300 g gruyere-juustoa
300 g emmental-juustoa
2 cl kirsikkaviinaa
1 rkl perunajauhoja
ripaus mustapippurirouhetta
ripaus jauhettua muskottipähkinää
Kuumenna valkoviini ja lisää juusto joukkoon raasteena. Sekoita perunajauhot tilkkaan kirsikkaviinaa ja lisää seos kuuman viinin joukkoon koko ajan sekoittaen. Seos on valmista, kun juustomassa on tasaista ja kiiltävää. Mausta halutessasi mustapippurilla. Sekoittele juustomassaa silloin tällöin tarjoilun aikana.
Vinkkejä: Sivele tyhjä fonduepata valkosipulinkynnellä ennen fonduen valmistamista. Valkosipuli estää juuston kiinnipalamista. Voit kokeilla eri juustolaatuja, mutta suosi kovia ja runsasrasvaisia laatuja, jolloin rakenteesta tulee parempi. Juustomassan voit maustaa myös chilillä tai homejuustolla. Me itse laitetaan aina sinihomejuustoa! :)
Vesimelonisalaatti
Salaattia (esim. tammenlehti- ja jääsalaatti, itselläni oli valmis ruukkusalaattimix)
Kurkkua
Vesimelonia
(Vaalea balsamico-kastike)
Frozen Yoghurt kahdelle
4 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Jäädytä kulho, mielellään metallinen, pakastimessa. Mittaa kylmään kulhoon jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa seosta sähkövatkaimella 1-2 minuuttia. Tarkista makeus. Siirrä seos pakastimeen jäätymään.
Sekoita jogurttiseosta aluksi 15-20 minuutin välein sähkövatkaimella. Kun seos alkaa jäätyä voit sekoittaa harvemmin.
Pakastusaika on 2-3 tuntia. Jogurttijäätelön pitää olla notkeaa, ei kokonaan jäätynyttä.
Vatkaa jäätelö tasaiseksi vielä juuri ennen tarjoamista (Nopeasti ja kevyesti sähkövatkaimella tai ihan vaan lusikalla). Annostele kulhoihin ja tarjoa heti sellaisenaan tai mausta maun mukaan. Jogurttijäätelö sulaa nopeasti.
Makuvaihtoehtoja: marjat, hedelmät, hillot, jälkiruokakastikkeet, keksinmurut, pähkinät, suklaarouhe, makeiset, minttu, kardemumma, sitruunan raastettu kuori, vaahterasiirappi, liköörit jne.
Ruokapöytä muutti olohuoneeseen |
Kattaus |
Ruokajuomana vichyä ja punaviiniä |
Huomatkaa myös tyylikkäät pahvilautaset! Huhhuh, ollaan jämähdetty opiskelijaelämään edelleen vaan.. Ei siis omisteta kunnon astiastoja :D Omat KoKo-sarjan lautaseni olisin hyväksynyt mutta niitäkin oli vaan neljä! Omistan myös toiset neljä mutta ne on jääneet vanhempien taloon jo vuosia sitten, pitäis ehkä hakea pois. Toiset lautaset mitä meillä olis ollu tarpeeks monta kaapissa on mielestäni vaan niin rumia että hyi hyi :D No, ehkä joskus pystytään ostaan uudet lautasetkin. Myös lasit on sikinsokin puna-, valko- ja kuohuviinilaseja :P Ekaa kertaa elämässäni oikeasti kaipasin kunnon astioita ja laseja!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti