otsakekuva

otsakekuva

torstai 24. maaliskuuta 2016

Pääsiäistä

En ole koskaan lapsuuden jälkeen jaksanut panostaa pääsiäiseen sen kummemmin. Silloinhan maalailtiin aina innoisaan munia, koristeltiin pajunkissoja, kasvatettiin rairuohoa ja askarreltiin tipuja. Omassa kodissa pääsiäinen on jäänyt siihen, että ostetaan läjä Kinder-munia ja mussutellaan niitä pyhien läpi. Jostain sain kuitenkin tänä vuonna pääsiäisspurtin eli tässä minun näköiseni pääsiäinen.

Hain kimpun pajunkissoja ja niihin ostin koristeiksi höyheniä. Tarkoitus oli itse väkerrellä riippuvat höyhenkoristeet, mutta bongasinkin sattumalta Tokmannilta valmiita tälläisiä! Itse ostin lisäksi vielä ruskeita täplikkäitä höyheniä, joita tuikkasin näihin valmisvalkoisiin kaveriksi.

Tänäkin vuonna ehdoton pääsiäisjuttu on ollut Kinder-munien hankinta. Kindereihin kietaisin extrakerroksen tavallista foliota, jotenkin ne hivelevät hopeisessa kuosissa enemmän silmääni kuin valko-oranssissa kääreessä. Munat laitoin pyöreälle tarjottimelle ja koristelin irtohöyhenin ja meriheinällä. Söpöjä minisuklaamunia oli myös pakko saada!
Loput ostamani irtohöyhenet tuikein iki-ihanaan Diablo-maljakkoon. Ostamani pikkuruiset styroxmunat maalasin kaapeista löytämilläni jämämaaleilla, lopuksi ruiskein vielä tummemmalla maalilla niihin täpliä. Kauniit diy-munat ja halvalla. Toki kaikilta ei maaleja kaapeista löydy, mutta pienet askartelumaalipurkitkaan eivät mahdottoman kalliita ole jos innostuu itse munia värjäilemään.


Kaikki ostamani tarvikkeet (höyhenet ja styroxmunat) maksoivat alle kympin, muut tarvikkeet löytyivät kotoa ja pajunkissat tietysti luonnosta eli juuri mun budjettiini sopiva panostus. Namut on sitten asia erikseen :D Meinasin ihan oikeitakin munia maalailla, mutta se jäänee ensivuoteen. Jos joka vuosi jaksaisi maalailla satsin munia niin viiden vuoden päästä saan jo suuren kulhollisen koristemunia :D

Loppuun vielä munienmaalausprokkis:

Tarvikkeet: styroxmunia ja maalia


Tuikein munat cocktail-tikkuihin, jolloin ne oli helppo maalata ja tuikata pahvilaatikkoon kuivumaan. Itselläni oli useampia sävytettyjä maaleja, joista otin sekaisin sävyjä. Sävytettyjä maaleja ei myös kannata sekoittaa ennen munien maalausta, sillä pinnoista saa elävämmät kun maalin väripasta on erottunut pohjamaalista ja nappaa varovasti purkista näitä eri sävyjä siveltimeen. Vaihtoehtoisesti ottaa siveltimeen sävyjä ihan eri purkeista ja sivelee varovasti munaan, etteivät ne sekoitu tasaiseksi sävyksi.


Maalin kuivuttua nippailin siveltimen päästä pieniä roiskeita tummemmalla maalilla.Iloista pääsiäistä kaikille!

3 kommenttia:

 1. Kauniit pääsiäiskoristelut ja kivoja ideoita askarteluun. Mukavaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 2. Ihania diy juttuja. Ei taida enää tähän pääsiäiseen ehtiä, mut ens vuodeksi sitten, vai pitäisköhän lauantaina yrittää hankkia tarvikkeita :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania pääsiäis koristeita sulla ja ideoita.
  Olen sun blogissa varmaan eka kertaa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

  VastaaPoista