otsakekuva

otsakekuva

torstai 4. joulukuuta 2014

Kehysryhmän suunnittelua

Kääks, olen viimeksi kirjoittanut blogiin kuukausi sitten! Hiljaisen syksyn jälkeen on syytä petrata. Jotenkin taas saapunut pimeys on tuonut mukanaan jokavuotisen ankeuden ja väsymyksen, mutta näin joulun alla alkaa taas piristyä :) Joululaulut soimaan, pehmoisen viltin alle sohvalle glögin ja joulutortun kera <3

Olen saanut myös uuden innostuksen kodin laittoon, sillä kevään ja kesän jokapäiväinen remontointi ja vääntäminen vei toviksi maun koko hommaan. Mutta nyt täällä taas :P Ideoita pursuaa ja voi kun kaiken voisikin toteuttaa! Hyvä olisi edetä asia kerrallaan ja hoitaa ne keskenjääneetkin projektit valmiiksi, mutta minä tahdon tehdä vähän sitä ja vähän tuota ja jos nyt vähän tätäkin... :D Minkäs itselleen mahtaa (esim. keväästä asti suunniteltu sohvan ja ruokatuolien uudelleenverhoilu on edelleen tekemättä).

Nyt itse aiheeseen, joka on uusin ihastukseni, Rivièra Maisonin Cordoba-valokuvakehys:


Rivièra Maison, Cordoba (www.rivieramaison.com)

Näin tälläiset erään paikallisen ravintolan seinällä ja ihastuin oitis. Ajatus kypsytteli monta kuukautta ja unohdinkin kehykset jo, kunnes törmäsin niihin taas toisaalla ja päätin että nyt ne on pakko saada. Pyörittelin sopivaa sijoituspaikkaa kehyksille ja päädyin portaikkoon. Tänään kulutin tehokkaasti aikaa leikkiessäni Photoshopilla (mainio sisustajan apuri!!!). Päädyin seitsemän kehyksen ryhmään joka tulisi näyttämään kuta kuinkin tältä:


Kehyssommitelma portaikon seinällä

Portaikko on siitäkin mukava paikka että se on varmasti kodin hankalin paikka yltää kiinnittää koukkuja!

Jos hallitsee kuvanmuokkausohjelman niin sitä kannattaa oikeasti hyödyntää sisustamisessa, muistaa vaan olla tarkkana mittasuhteiden kanssa. Ilman tietokonettakin tauluryhmän tai muun asetelman suunnitteleminen sujuu helposti lattiaa hyödyntäen. Itsekin vielä lopuksi tein varmuuden vuoksi pikapikaa paperista kehyksien kokoiset mallipalat ja tarkistin asetelman kokonaisleveyden ja sopivuuden seinälle. Tietysti aina helpompi jos seinälle tulevat taulut tai kehykset ovat jo valmiiksi olemassa :) Ilman tietokonetta olisin ensin mitannut seinästä alueen, jolla asetelma tulee, sitten rajannut alueen lattialle esimerkiksi teipillä ja sommitellut "kehykset" mieleiseksi sommitelmaksi siinä. Netti on pullollaan valmiitakin sommitelmapohjia, jos ei tahdo itsekseen saada kokonaisuutta mieleiseksi. Kokeilepa syöttää Googlen kuvahakuun esimerkiksi "tauluasetelma" tai "frame grouping". Tärkeää on pitää välit sopivan tiiviinä, jotta ryhmä pysyy yhtenäisenä. Noista Googlen kuvista on myös hyvä katsella ja vertailla mille korkeudelle ryhmät on sijoitettu eri tilanteissa, esimerkiksi sohvan tai lipaston yläpuolella tai tyhjällä seinällä.


Pikaisesti kyhätyt "kehykset"

Tein nopean laskutoimituksen ja pienestä alkujärkytyksestä toivuttuani päätin alkaa näitä pikkuhiljaa keräillä :) Kuvien etualalta voi muuten bongata myös uusia hankintoja, tekokukat siis. Myös eteinen on edennyt parin uuden hankinnan myötä. Lisäksi ensimmmäiset joulukoristeet ovat löytäneet paikkansa eli sisustuskuvia ja jouluisia tunnelmia tulossa seuraavissa postauksissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti