otsakekuva

otsakekuva

tiistai 6. helmikuuta 2018

Ruusukultaiset 1-vuotissynttärit

Edellisviikonloppuna meillä juhlittiin ihanaisen tyttösemme 1-vuotissynttäreitä. Kun on tälläinen näpertelijä, niin saa kaikkia omituisia ideoita, kuten että ompelempa tytölle juhlamekon vaikken ole vaatteita juurikaan aiemmin ommellut (lukuunottamatta joskus koulussa ala-asteella ja yhden supersimppelin kesämekon tein kerran). Lisäksi halusin tehdä vielä prinsessakakun kukka- ja pitsikoristeineen, eli näpertelyä riitti juhlien alla mukavasti :)

Viime kesänä vietin pitkästä aikaa kunnolla omia synttäreitä, ja tuolloin tuli hankittua juhlasomisteita ruusukullan väreissä. Ruusukulta sopii ihan täydellisesti myös pikkuisen prinsessan juhliin ja sitä oli kutsuja myöten.




Tuo ruusukultainen paljettikaitaliina on kyllä superihana, sillä saa helposti juhlavan tunnelman aikaan. Prinsessajuhlien must have :D Tilasin myös ruusukultaisen jättikokoisen numerofolion, joka täytettiin heliumilla.





Edellisissä kuvissa näkyykin jo mekko, jonka tyttöselle ompelin. Kiva prinsessamekko siitä tuli, vaikka epätoivo meinasi jossain kohtaa iskeä. Minulla oli niin selkeä kuva päässä millaisen mekon haluaisin prinsessallemme, mutten löytänyt mistään tämäntyylistä. Siksipä päätin laittaa ompelutaitoni koetukselle ja toteuttaa itse tämän päähäni piirtyneen mekkosen. Ja voi sitä riemua, kun lopulta sovitin valmista mekkoa ja se vieläpä sopi neidin päälle!





Omilta synttäreiltäni oli vielä jäänyt hopeisia confettipalloja, joiden kaveriksi tein tuollaisia ruusukullan sävyisiä diy-versioita. Tarkemmin sanottuna silppusin omilta synttäreiltä säästämäni ruusukultaisen numerofolion silpuksi ja täytin tavallisia kirkkaita ilmapalloja tällä foliosilpulla. Itse kun täytin jo pyöreät 30, niin kolmonen saa jäädä vielä kaappiin jospa sen käyttäisi uudelleen muutaman vuoden päästä tytön synttäreillä. Nollalle ei hetkeen olisi ollut käyttöä, se jouti siis silppuriin :) Kaikkea sitä saa päähänsä askarrella.. Mutta tuli tosi kivoja palloja!

Sitten se ihanainen prinsessakakku. Tässäkin tapauksessa näin jo sieluni silmin valmiin kakun mielessäni, joten eikun toteuttamaan, vaikkei kakun koristelustakaan pahemmin kokemusta ole. Sokerimassaliljoja olin kerran aiemmin tehnyt, mutta ruusut olivat elämäni ensimmäiset, kuten myös pitsikoriste (se tosin oli superhelppo tehdä).




Tein siis kaksikerroksisen kakun, jonka alaosaan tuli ruusupursotusta, kerrosten rajaan helmikoristeita, ylempään kerrokseen pitsikoriste ja päälle vielä sokerimassasta ruusuja ja liljoja. Vaaleanpunaista, pitsiä, ruusuja, helmiä... Olisikohan prinsessakakun voinut vielä överimmäksi vetää? :D





Pikku prinsessa <3
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin <3

2 kommenttia:

  1. Hei! Mistä hankit tuon ihanan paljettikaitaliinan?? Haluan myös! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, miten en ole huomannut tätä kysymystä ollenkaan!? Toivottavasti löysit kaitaliinan jostain. Itse taisin tilata englannista mutta olen tätä sittemmin nähnyt kotimaisissakin juhlatarvikkeita myyvissä verkkokaupoissa, en tiedä löytyykö enää nykyään...

      Poista