otsakekuva

otsakekuva

tiistai 8. heinäkuuta 2014

Alkaa näyttää valmiilta!

Hip ja hei! Kirjoittamisessa on ollut "ihan pienoista" taukoa mutta täällä taas.. Kotia on tullut laitettua nyt pari kuukautta, lähes päivittäin jotain pientä hommaa. Miten sitä hommaa vaan riittää ja riittää?? Vielä puuttuu pistorasioita, jalkalistoja, peitelistoja ym. mutta ei anneta niiden häiritä. Sen pitemmittä puheitta pienet ennen-jälkeen -kuvat kämpästä, eli tältä näyttäisi tässä vaiheessa:

Eteisessä on edelleen nuot vanhat paneeliseinät, joita ensialkuun kauhistelin mutta jotenkin silmä on nyt niihin tottunut vaikkeivat ne ihan ykkösvalintani seinämateriaaliksi ole.. Ei kuitenkaan nyt viitsitty ruveta niitäkin pois repimään, alta olisi tullut lasikuitutapettia mikä olisi vielä rumempi ja kauhea homma taas tehdä nättiä seinäpintaa siihen..

Ennen


Jälkeen


Jälkeen 


Vaaleanpunainen lastenhuone muuntui meidän päämakkariksi ja humpsista vaan musta sisustus vanhasta kämpästä muuttui valkoiseen ja ruskeaan :D Jotain tälläistä en vielä muutamia vuosia sitten olisi voinut itselleni edes kuvitella mutta tässä sitä ollaan. Kattovalaisimeen olen hullaantunut vallan, se oli haaveissa ollutkin pitempään ja nyt tuollaisen hankin. Sängynpäädyn tein itse ja valkoiset tyynyt sekä verhot, myös perintönä tulleet pikkutuolit olen muutamia vuosia sitten kunnostanut. Helmalakana vielä pitäisi ommella..

Ennen


Ennen


Jälkeen


Valaisin <3


Itsetehty sängynpääty ja tyynyt


Toiselle seinälle laitoin harmaan tapetin


Tuolit muuttavat varmaan eteiseen ja tilalle pitäisi hankkia säilytysarkku päiväpeitteelle ja tyynyille


Kunnostetut perintötuolit


Toisesta lastenhuoneesta tuli työhuone, ompeluateljeeni oikeastaan. Kiva tuo palmikkotapetti kyllä. Tämän huoneen sisustusta pitää vielä pikkaisen hioa :D

Ennen 


Jälkeen


Sininen kylppäri sai kanssa huutia minulta, seinäpintaan vedin valkoista kaakelimaalia ja lattiaan *tittiditiittidii* DC-FIXIÄ! :D Tosiaan, päädyin siis pähkäilyjen jälkeen maalipintaan seinissä. Lattiaan ei pysyvää maalia ole saatavilla joten vaihtoehdot olivat aika vähissä. Mitään suurempaa remonttia kun ei nyt missään tapauksessa tehdä, sitä katsotaan sitten muutamien vuosien päästä eli tässä ovat väliaikaiset ratkaisut pintoihin. Kylppärin lattiaan nyt tuli laitettua vähän testimielessä tuota muovia, kun pysyvyydestä ei mitään tietoa. Kaksi-kolme kuukautta mennyt kun laitoin ensimmäiset palat suihkun kohtaalle ja edelleen ovat ja pysyvät kuin uudet. Eiköhän näillä se pari vuotta selvitä hyvin, ainakin on helppo uusia jos joku "laatta" menee huonoksi. Ja kyllä, siis olen leikellyt yksittäisiä laattojen kokoisia paloja ja kiinnittänyt ne yksi kerrallaan :D Hullun hommaa, voisi joku tuumata. Saunalle ei ole vielä tehty mitään, mutta ajatuksissa sitäkin päivittää.

Ennen


Ennen


Jälkeen


Ja pikkaisen eri vinkkelistä


Kattokruunulla sain taas kaipaamani blingblingiä tilaan :P


Säilytyspurkeissta löytyvät vanulaput ja -puikot


Persikansävyisiä silkkiruusuja olen alunperin ostanut somisteeksi häihini


Saunaan olisi kiva kokeilla sävytettyä vahaa..


Vessalle ei olla tehty vielä mitään. Katsotaan sitten kun kaikki muu on valmista.

Tekstiilit ovat vanhasta asunnosta, jossa koko sisustukseni oli hyvin mustavalkoinen eli vaihtoon menevät melko varmasti :)


Peilin ehkä voisi jatkossakin säilyttää..


Portaikkokin on valaistunut kun sai valkoisempaa pintaa! Kiitos ja hyvästi tummentuneelle, kellastuneelle mäntylakkapinnalle. Askelmat olen petsannut hieman harmahtavammaksi ja päällä valkoista kuultolakkaa.

Ennen


Jälkeen (lipasto muuten kaipaisi hieman päivitystä)


Kaiteet maalasin valkoiseksi, askelmat petsasin kevyen harmahtavaksi ja päällä valkoista kuultolakkaa


Ennen


Portaikon valaisimeen tein varjostimen samasta kankaasta kuin yläkerran verhot


Ja sitten yläkertaan :) Olohuoneen puolella on nyt sohvanurkkaus sekä ruokailutila. Vanha sohva, tv-taso ja sohvapöytä saavat  vielä toistaiseksi kelvata, tosin sohvanverhoilukankaat odottelevat jo työhuoneessa tekijäänsä. Läheltä huomaa että tämä vaalea sohvamme ei olekaan enään niin vaalea, eikä oikein pesukaan enää auta. Mutta joskos uusi verhoilu tekisi sohvasta kivemman.

Ennen


Jälkeen


Ennen


Jälkeen


Sohvanurkkaus


Tv kiinnitettiin suoraan seinään. Johtojen peitelista pitäisi vielä "verhoilla" seinän tapetilla jottei se niin erottuisi


Tuikkulyhdyt sohvapöydällä


Tarjotinpöytä ja bambulyhty sohvan vieressä


Ruokapöytä tuoleineen meni myös vaihtoon. Kunnostin vanhan lankkutason ja sille tehtiin itse uudet jalat. Tuolit ostin käytettynä ja niihin olisi tarkoitus myös uusia verhoilu ja samalla tehdä niihin pienet käsinojat ja selkänojaan syväheftaukset eli sellaiset kivat upotetut napit :) Jälleen materiaalit odottelevat tekijäänsä.. Sohvapenkin ostin uutena, se onkin harvoja uusia kalustehankintoja tähän asuntoon. Istuinpehmusteen olen siihen jo ommellut, nyt heittelin sen päälle jotain tyynyjä mitä ompeluaarteistani löysin (plus Lennolin kuviotyyny) mutta ne tulevat varmaan vielä vaihtumaan. Ruokailutilan nurkassa oleva lattiavalaisin on myös uusi hankinta. Me likes! Ruokapöydän takana olevalle seinälle lähelle ikkunanurkkaa pitäisi vielä väsätä se haaveilemani manttelitakkakehys.

Jälkeen


Jälkeen


Lankkupöytä


Seinälle tuli tummempi tehostetapetti


Manttelitakkakehys tulee nurkkaan, missä nyt on pleksituoli


Tästä makkarista tehtiin pupujenhuone! Siellä oli vähän sottaista ja roinaa jos jonkinlaista joten tässä nyt kuva toiselta huoneen seinämältä :D

Ennen


Jälkeen


Keittiöön ei myöskään tehty suurensuurta remonttia, mutta maalasin kaapinovet ja vaihdoin vetimet sekä työtasot ja altaan. Toisesta välitilasta revin laatat pois ja laitoin tapetin, mutta altaan ja hellan kohdalla tyydyin lopulta vain maalaamaan kaakelit valkoiseksi ja kiva siitä tuli näinkin. Ikkunaan eteen rakensin niinsanotun patterinsuojapenkin. Penkkiin on siis jätetty rakoja ja etuosassa on myös reikälevyä jotta ilma pääsee kiertämään hyvin. Keittiön kattoon hankein myös uuden valaisimen, mistä tykkään hirmuisesti :) Kaappien nuppeihin olen myös hullaantunut, ne ovat jotenkin niin söpöskät verrattuna leveämpiin vetimiin.

Ennen


Ennen


Ennen


Jälkeen


Jälkeen


Vanhat rungot ja ovet säilytettiin, maalasin ne vain uudelleen ja vaihdoin vetimet


Penkkinurkkaus


Vanhan pikkupöydän maalasin valkoiseksi, penkin olen rakentanut kokonaan itse ja ommellut tyynyt ja verhot


Valaisin taas <3


Tarjotin ja viinilaatikko


Työtasot ja allas vaihdettiin, kaakelit maalasin valkoiseksi


Keittiöstä pääsi meidän myöskin söpöskälle pikkupikku takapihallemme. Täällä ei juurikaan ole mitään tehty, jotain kukkia olen hankkinut pihaa piristämään ja kalusteetkin piti hankkia, mutta haluamastani moduulista oli loput palaset loppuneet joten nyt minulla on vain vajaa kokonaisuus kasassa :D Tässä sitten odotellaan ja ihmetellään ehtiikö loput palaset vielä täksi kesäksi kotiin. Pehmusteitakaan ei ollut, ne pitänee itse ommella.. vähän lisää hommaa taas ;)

Tyhjä piha keväällä


Tyhjää terassia


Tällä hetkellä


Tällä hetkellä


Moduulisohvan loppupaloja odotellessa :D


Ja ne pehmusteetkin pitäisi sohvaan ommella..


Suihkulähde on pientä kunnostusta vailla


Siinäpä se. Eilen kävi kuvaaja Turkulaisesta napsimassa kuvia, kun osallistuin heidän vuoden koti -kisaan. Vähän jänskätti ja harmittikin millaisia kuvista tulee kun tuntuu että täällä on vieläkin niin keskeneräistä, paljon puuttuu. Mutta itsepähän päätin osallistua ja näillä nyt mentiin! :) Katsotaan kuinka käy.

Tästä tuli aika valtaisa postaus, mutta piti kai laittaa kuvia parin viimeisen kuukauden edestä! Tarkempia työvaiheita ja kuvia yksittäisistä projekteista olisi myös tarkoitus laittaa myöhemmin.

15 kommenttia:

  1. Hei, suunnittelen itsekin portaikon uudistusta ja olisi kiva kuulla tosta tarkemmin! Kuulosti mielenkiintoiselta toi petsaus kuultolakkauksen alle, millä tuotteilla sen teit?

    VastaaPoista
  2. Heippa, mun pitäisikin kirjoitella tästä aiheesta ihan oma postaus, mutta vielä en ole ehtinyt. Tässä lyhykäisyydessään: Askelmat hioin tietty puupuhtaaksi ennen petsausta. Petsi oli Tikkurilan Parketti-Ässä petsiä, johon sekoitettiin harmaa sävy. Päälle laitoin kaksi kerrosta Tikkurilan Paneeli-Ässä Titania (kuultovaalea valmissävy). Sehän on seinäpinnoille tarkoitettu, ja tarkoitus onkin vielä laittaa ihan lattialakalla väritön kerros askelmiin jos vaan saisi aikaiseksi :D Tietty olisi heti voinut sävyttää lattialakkaa vaaleaksi, mutta ostin tuon Titanin edullisen hintansa vuoksi kokeilumielessä, kun en vielä tarkkaan tiennyt mitä portaille teen :) Isompi postaus siis aiheesta tulossa piakkoin!

    VastaaPoista
  3. Hei, saako kysäistä mikä tv- taso sinulla on olohuoneen kuvassa?:)

    VastaaPoista
  4. Kiitos vastauksesta, jään odottelemaan laajempaa porraspostausta tässä omia portaita hioessani! Eli kaikki hiomiseen liittyvät vinkit kiinnostaa myös, aika työlästä tuntuu olevan. Tikkurilasta suosittelevat Parketti-Ässä Petsin päälle värintöntä Parketti-Ässä-lakkaa mutta sitä ei voi sävyttää. Valkeaksi sävytettyä Paneeli-Ässää mulla kyllä olis tyhjänpanttina... :)

    Tavoitteena mulla olis saada kauniit harmaat portaat, jotka sopis yhteen myös seinässä olevan harmaan kanssa, mutta näissä kuultavissa sävyissä valinnanvara onkin näköjään paljon suppeampi kuin maaleissa. Siksi erityisesti kiinnostuin tästä ideasta laittaa sävytettyä lakkaa sävytetyn petsin päälle...

    VastaaPoista
  5. Tv-taso on koottu Ikean Bestå-sarjan moduuleista :) Omani koostuu kahdesta runkopalasta, joissa on korkeakiiltovalkoiset ovet ja kromijalustat.

    VastaaPoista
  6. Juu voisin tässä lähipäivinä koittaa saada porraspostauksen valmiiksi :) Ja hiominen on tosi kova homma, mutta jos haluaa kauniin kuultavan sävyn portaisiin niin vaihtoehdot on vähissä.. Eli jos ei ole omaa tai saa lainaan niin kannattaa vuokrata joku kunnon hiomakone. Teknoksen Helo Aqua on vesiohenteinen lakka, mikä käy myös lattioille ja portaille ja sitä voi sävyttää. Sitä ajattelin itse laittaa vielä pintaan. Kannattaa kysyä muuten rautakaupassa Tikkurilan Pro Grey -värikarttaa, siinä on kivoja kuultavia harmaan sävyjä. Vähemmällä työllä pääsee jossei lähde petsaamaan vaan laittaa suoraan sävytettyä lakkaa :D Mutta toisaalta hyvällä hiomisella saa paremman pohjan, ainakin jos on tuollaiset tummentuneet kellastuneet portaat kuin meillä.. Ainiin ja mainitsen tähän vielä: kaiteethan ja portaiden alta maalasin peittävällä maalilla, vanhan lakan päälle laitoin suoraan Otex tartuntapohjamaalin (ja sen jälkeen pintamaali), jolloin ei tarvitse hioa ollenkaan..

    VastaaPoista
  7. Heissulivei!

    Voi kuinka kaunista teillä on. Ihanat sävyt. Kaunis harmooninen tunnelma. Tuolla olisi ihana viettää aikaa, kun ilmat kylmenee.

    Silmiini pisti tuo kaunis lattia. Kehtaako kysyä mistä se on? Byggmaxista löysin melkein samannäköistä ja ajattelin ehkä sitä laittaa. Se on 2-sauvaista.

    Ihanaa syksynjatkoa! :-)

    T.Ana

    VastaaPoista
  8. Heissan! Kiitoksia paljon :) Nyt syksyllä varsinkin onkin tosiaan kiva kun saa laittaa kynttilöitä pimeän tultua tuomaan lisätunnelmaa <3 Mutta tuosta lattiasta, niin tottakai saa kysyä! Laminaatti oli Karitman mallistosta, en tiedä onko sitä enää nykyään heillä saatavilla. Omamme ostettiin Turun maalitukusta, mutta muistaakseni lattiaa oli myös K-Raudassa silloin.

    VastaaPoista
  9. Heippa!

    Sattumalta löysin kivan blogisi ja tykästyin sisustustyyliisi! Ja varsinkin tämä postaus on ajankohtainen meillekin; kuun lopussa saadaan avaimet ensimmäiseen omaan rivitaloasuntoon :) Kyselisinkin, että voitko hieman heittää hinta-arviota mitä teidän remontti tuli maksamaan? Meillä suunnitelmissa aika samanlaista remppaa; lattiat uusiksi, keittiön kaapit maalataan, seinät tapetoidaan/maalataan jne. Ja mahdollisimman paljon halutaan myös tehdä itse. Lisäksi vielä kylppäriremppa, mutta siihen onkin varattu budjetti erikseen.
    Ja jos saa heittää toivetta mistä kirjoittelisit, niin värien valinnasta sisustuksessa. Olisi kiva saada sisustuksen ammattilaisen näkökulmia asiaan :)

    VastaaPoista
  10. Heipsan! Ihanaa, paljon onnea ensimmäiseen omaan kotiin :) Hieman arvailuksi menee kun ei enää muista, mutta olisikohan meidän pintaremppa ollut jossain 3000 euron paikkeilla.. Lattia, tapetit sekä uudet väliovet+jalkalistat veivät suurimman siivun budjetista, kukin muistaakseni siinä 700-800€. Seuraava isompi summa meni keittiön uuteen työtasoon ja vetimiin. Loppuraha sitten maaleja, työtarvikkeita ym. Lattiahan meillä laitettiin vain yläkertaan (noin 40-50 neliöö), hinta ei ollut täysin edullisimmasta päästä muttei superkalliskaan. Tapettia meni noin 20 rullaa ja rullahinnat vaihteli meillä 20-60€/rll. Toisin sanoen lattian ja tapetin valinnalla voi äkkiä vaikuttaa 1000-2000 euroa loppubudjettiin.

    Kiitos myös aihetoiveesta, todella hyvä että sen teit ja minäpä aion sen toteuttaa :) Toiveiden pohjalta on kiva kirjoittaa eli aina saa heitellä ideoita!

    Ainiin, pakko vielä lisätä tähän loppuun, että jaksamista ja onnea rempan kanssa. Se on oikeasti rankkaa pidemmän päälle, myös henkisesti. Monille pariskunnille se on elämän rankimpia vaiheita yhdessä jos remontin keskellä eletään pitkään, mimimerkillä kokemusta ja kuullut myös monelta muulta :P Lippu korkealla vaan!

    VastaaPoista
  11. Kiitos vastauksesta ja tsempeistä! :) Rankkaa varmasti tulee olemaan, jo kaksi edellistä muuttoa on kiristänyt hermoja niin varmasti myös remontti :D Mutta eiköhän siitäkin selvitä, lopputulos toivottavasti palkitsee ja onhan sisustuksen suunnittelu nyt vaan niin kivaa :)

    VastaaPoista
  12. Hei! Olisi kiva tietää mistä olette ostaneet laminaatin? Ja jos tarkemman mallin muistaisit vielä! Kääntänyt kaikki rautakaupat oulussa ympäri eikä löydy sävyissä samanlaista. Vaaleasta tumman harmaaseen kuten teillä. Lupasi paikallisesta rautakaupasta hommata tätä kunhan saisin tietää tarkemman mallin. Kiitps jo etukäteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Laminaatti on Karitman Swiss Noblesse Elegance Light Oak 2539. Itsekin metsästin pitempään juuri tuon tyyppistä harmaata sävyä, jossa olisi vaaleaa ja tummaa. Omamme löytyi Turun maalitukusta mutta eiköhän Karitma kuulu useimpien rautakauppojen tuotemerkkeihin. Toivottavasti saatte lattianne, hyvä että palvelu siellä pelaa kuitenkin :)

      Poista
  13. Hei!
    Pisti silmään kauniin väriset verhot, mitkä sulla on yläkerrassa sohvan takana. Mistä ne on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, olen ommellut verhot itse Diva Homen Abella-kankaasta eli jos juuri tämä kangas kiinnostaa, kannattaa etsiä Diva Homea myyvä kangaskauppa tai sisustusliike. Jos osaa itse ommella tai budjetti antaa periksi verhojen teettämiseen, niin kannattaa ehdottomasti tutustua kangaskauppojen tilauskankaisiin! Diva Homellakin on upeita kankaita ihanissa sävyissä. Tämä Abella-kangas on eläväpintaista pellavasekoitekangasta, josta löytyy paljon maanläheisiä murrettuja sävyjä.

      Poista